Diessymposium 'Experimental Remedies'

Diessymposium 'Experimental Remedies'

Beste geïnteresseerde,
Op woensdag 18 december a.s. vindt het „Aesculapius” Diessymposium plaats met als titel: ‘Experimental RemeDies’. Binnen het thema zullen verschillende aspecten van experimentele behandelingen worden belicht door verschillende gespecialiseerde sprekers. Tijdens het Engelstalige symposium zal het belang van de patiënt in experimentele behandelingen centraal staan. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan de ethische aspecten die experimentele behandelingen met zich meedragen.
De kosten voor het symposium bedragen 20 euro waarbij je naast het volgen van het programma, een (warme) lunch en een gratis drankje voor tijdens de borrel krijgt aangeboden. Voor studenten en LACDR medewerkers is het programma gratis. Het bijwonen van de lunch en de netwerkborrel achteraf kost 5 euro.
Bij interesse, stuur een mailtje naar dies@aesculapius.nl

We hopen u te mogen ontvangen op 18 december!

Programma:
12.15 – 12.55 Ontvangst: Warme lunch
13.10 – 13.15 Introductie door Diescommissie ‘RemeDies’ 
13.15 – 13.30 Welkomstwoord dagvoorzitter Ingmar de Gooijer (myTomorrows)
13.30 – 14.05 ‘Timely access & affordable innovative drugs’ Ronald Brus (myTomorrows)
14.05 – 14.50 'We want our medicine, and we want it now' Peter Kapitein (Inspire2Live)
14.50 – 15.15 Pauze
15.15 – 15.25 Informatieve pitch over Ocello
15.25 – 16.10 ‘Setting up a treatment for pancreatic cancer’ Casper van Eijck (Erasmus MC)
16.10 – 16.55 ‘Early access to unapproved drugs: Ethical issues’ Eline Bunnik (Erasmus MC)
16.55 – 17.15 Discussie en afsluiting Ingmar de Gooijer
17.15 – 19.00 Borrel

Locatie:
Gorlaeus Laboratories Building, zaal C2
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden 

Alumninetwerk

Alumninetwerk

Alumni zijn een hele waardevolle toevoeging aan de vereniging. Ze kunnen, als ware ervaringsdeskundigen, de studenten helpen met het oriënteren op de arbeidsmarkt en het maken van een keuze voor de toekomst. Hiernaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk voor alumni om na het afstuderen contact te houden met studiegenootjes en die nog te blijven spreken. Samen oude herinneringen op halen uit de studententijd en zien hoe de studievereniging „Aesculapius”, de faculteit en de opleiding door de verschillende jaren heen verandert. Hiervoor organiseert „Aesculapius” alumniactiviteiten. Wij willen graag contact houden met de alumni hierover. Wij hopen dat we een groots netwerk op kunnen zetten met alumni uit alle mogelijke jaren van zowel Bio-Farmaceutische Wetenschappen als Farmacie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten, geef u dan op via onderstaand formulier! We houden u dan op de hoogte als wij activiteiten organiseren die gericht zijn op alumni zoals de Alumnidag die 16 november jl. heeft plaatsgevonden maar ook activiteiten die open zijn voor zowel studenten als alumni zoals de Alumni Derde Dinsdag Borrel, symposia en lezingen.

Mocht u nog aanbevelingen of opmerkingen hebben over activiteiten die u leuk lijken, schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur via bestuur@aesculapius.nl. We horen heel graag wat wij voor u en de andere alumni kunnen betekenen!

Alumninetwerk

evenement eigenschappen

Startdatum 19-11-2019
Einddatum 19-11-2025
Registratie Start Datum 19-11-2019
Sluitingsdatum 19-11-2025
Prijs per persoon Gratis

Bijlesplatform Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Bijlesplatform Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Dit collegejaar is er een pilot gestart in samenwerking met de Studieadviseurs van BFW om bijles aan te bieden aan de studenten van onze studie. De vakken Organische Chemie 1 & 2, statistiek 1 & 2 en Calculus zijn opgenomen in het bijlesprogramma.

Tutoraatsessies
Op dit moment wordt er ondersteuning bij lastige vakken aangeboden door de in de vorm van tutoraat sessies. Tijdens een tutoraat sessie wordt er aan een kleine groep studenten vlak voor een tentamen extra voorbereiding geboden. De sessies worden gegeven tegen een kleine financiële vergoeding. Men wordt wel verwacht zelf al goed voorbereid te zijn voordat het tutoraat begint. Houd de weekmail, website en facebook in de gaten voor meer informatie en data.

Bijles
Als aanvulling op deze tutoraatsessies zal er vanaf dit moment ook bijles aangeboden worden. Studenten kunnen individueel of in een tweetal tijdens een vak begeleid worden door een ouderejaars student, met als doel dat ze op die manier slagen voor het desbetreffende vak. De student die de bijles zal geven moet een 7,5 of hoger gehaald hebben voor het vak . Belangrijk is dat de bijles alleen open zal staan voor studenten die lid zijn van de L.P.S.V. „Aesculapius”. De bijles kost 10,00 euro per uur en zal normaal gesproken plaatsvinden in de Gorleaus Laboratoria te Leiden. Op speciaal verzoek kan hier een uitzondering op gemaakt worden in overeenstemming met beide partijen.

Voor meer informatie en de voorwaarden klik hier.

Wil je meer informatie over het geven/krijgen van bijles, zou je bijles willen ontvangen voor OC1 of 2, statistiek 1 of 2 of Calculus of heb je interesse om bijles te geven aan een medestudent? Mail dan naar assessor2@aesculapius.nl.

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. D. van Asten
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer