Leydsch Pharmaceutisch Heeren Dispuut 'Don Durk'

"Das Neue ist selten das Gute, weil das Gute nur kurze Zeit das Neue ist."
- Arthur Schopenhauer

Schopenhauer zag het, wij zien het. De tijden veranderen. Het diplomatieke wereldtoneel dreigt een schertsvertoning te worden. We begeven ons op het hellend vlak van de maakbare mens. De prijs van een Maß bereikt ieder jaar een nieuwe recordhoogte. Het leven van een student is niet meer vanzelfsprekend het legendarische studentenleven. In tijden als deze kan men niet anders dan dromen van het verleden, traditie en standvastigheid. Het is hierom dat mannen met eenzelfde sentiment elkaar vinden en een hechte band vormen bij het Leydsch Pharmaceutisch Heeren Dispuut 'Don Durk'.

Sedert 2005 heeft hét L.P.H.D. 'Don Durk' wél de juiste prioriteiten op een rijtje. Voor de Heeren die 't Leydsche een warm hart toedragen, het prominente uitdragen en het rudimentaire vereenzelvigen is hét L.P.H.D. het medium om elkaar sterk en scherp te houden.

De XVe Senaat van hét L.P.H.D. ‘Don Durk’, bestaande uit DHr. Brouwer – ‘t Presidentieel, DHr. Faas – ‘t Secretarieel, DHr. Leus – Schatbewaarder en DHr. Haubrich – Dépendance Frankrijk, spaart moeite noch kosten om activiteiten te bolwerken die de interesses en principes van de Heeren hun goed recht doen en zo de thans barre tijden te overleven. Zo reist hét L.P.H.D. jaarlijks af naar München om aldaar de frontlinie te verdedigen op het Oktoberfest. Dit eeuwenoude volksfeest symboliseert het rudimentaire dat hét L.P.H.D. uitdraagt. Naast de onderhand even befaamde als beruchte reis naar Beieren worden er ieder jaar nog legio activiteiten georganiseerd, zowel besloten als open. In de eerste categorie vinden wij de Heerenreis, de Poortenborrel, de maandelijkse borrel, de seniorendag etc. etc. Onder de tweede noemer schitteren onder andere het Agent-vangt-Boeffeest en de Mannencantus, inmiddels zeer gewaardeerde manifestaties onder alle Leeden van de Vereeniging.

Tijdens onze magnifieke activiteiten drinken, excelleren, escaleren, begeren, scanderen, spenderen, waarderen, investeren, redeneren en filosoferen de EreHeeren, Heeren en JonkHeeren tezamen. Alle aspecten des levens komen hierbij aan bod, maar er wordt bovenal genoten.
Een lidmaatschap bij hét L.P.H.D. is een garantie voor al het bovenstaande. Enkel actieve Leeden van de Vereeniging, die het rudimentaire uitdragen, worden gevraagd toe te treden tot hét Heeren Dispuut. Daadwerkelijke toetreding kan enkel na het organiseren van een geslaagde rudimentaire activiteit. Hiermee blijft hét Leydsch Pharmaceutisch Heeren Dispuut rudimentair doch prominent.

Bibere et Vocare!

DHr. Brouwer
’t Presidentieel

 

IMG 20181009 WA0018 1

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. M.R.A. Ritsma
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer