SQ-Linaircommissie

Een fantastische vereniging als „Aesculapius” kan natuurlijk niet zonder verenigingsblad: de SQ-linair. De redactie bestaat uit vijf tot zeven leden. Omdat de redactie een zogenaamde lopende commissie is, kun je elk moment instappen. De meeste leden zitten twee jaar in de redactie. De SQ verschijnt vier keer per jaar. Contact: sqlinair@aesculapius.nl

Lieve lezer,

Binnen de vereniging is het op de hoogte houden van leden een taak die de SQ-linair redactie met veel plezier vervuld. Elk jaar worden er vier edities geschreven waarin wordt verteld wat er allemaal binnen en buiten „Aesculapius” gebeurt. Zo kun je lezen over de activiteiten die door commissies worden georganiseerd, denk daarbij aan het eerstejaarsweekend en de Buitenlandexcursie. Verder kan je bladeren door de fotopagina’s met foto’s gemaakt door de Fotocommissie en zal je interviews met leden en mensen van de opleiding tegenkomen. Naast dat er geschreven wordt over wat er allemaal gaande is binnen onze vereniging en studie vertellen wij elke editie iets over de ontwikkelingen binnen de farmaceutische wereld. Dit wordt gedaan in ons wetenschappelijk artikel. Elke editie heeft een ander thema met bijbehorende stukken. Dit zorgt ervoor dat de SQ elke keer weer een verassing is.

Naast dat wij een verenigingsblad hebben, is onze commissie sinds vorig jaar ook actief op Instagram! Hierin wordt elke week een post gemaakt met updates over van alles en nog wat. Op deze manier kunnen wij sneller nieuws brengen naar onze leden. Dit nieuws wordt gebracht door ons SQ-socials team. Zij maken post van tips over hoe je het beste met stress kan omgaan tot interviews met ereleden. Deze interviews zijn volledig te lezen op onze eigen SQ-pagina van de verenigingswebsite. Hier kan je ook digitaal onze edities vinden!

Deze mooie commissie bestaat uit Willemijn Meijer, Tamara van den Steen, Sven Martens, Sabine Winters, Nienke Kalverboer, Kaya Schouw, IJsbrand Eggen, Femke Reubens en mijzelf. Aangezien de SQ-linair een doorloop commissie is, kan de redactie het hele jaar door veranderen. Elke Algemene Leden Vergadering (ALV) kunnen er namelijk commissieleden komen of gaan. Dit zorgt ervoor dat nieuwe ideeën blijven komen en je veel mensen leert kennen. Schroom niet om ons een keertje aan te spreken voor informatie of gewoon een gezellig gesprek!

Dan rust mij nog maar een ding te zeggen: ‘Spreken is zilver, schrijven is goud’

Namens de SQ-linair redactie,

Frédérique Ruijgrok
h.t. hoofdredacteur

sq_foto.jpeg

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. I.F.C. Blom
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN