Activiteiten

De studievereniging biedt enorm veel kansen aan voor studenten om zich naast de studie te kunnen verbreden en verdiepen in educatieve en sociale activiteiten. Daarbij doen wij ook ons best om zoveel mogelijk voor alle verschillende jaarlagen te kunnen organiseren. Hieronder vindt u een greep uit de verschillende activiteiten die onze commissies of het bestuur organiseren:

Educatieve activiteiten

 • Carrièredag: Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden in de toekomstige carrière organiseert de Carrièrecommissie eens in de twee jaar een Carrièredag waar bedrijven en instellingen vertellen over de carrièremogelijkheden aan de hand van pitches, presentaties, bedrijfsstands en/of workshops. Ook geven wij de gelegenheid aan oud-BFW’ers (alumni) om iets over hun eigen loopbaan vertellen.
 • Excursies: Voor iedere jaarlaag van zowel de bachelor- als de masteropleiding wordt een specifieke excursie georganiseerd. De Eerstejaarsexcursie gaat ieder jaar naar een farmaceutisch bedrijf in de buurt van Leiden. Voor het tweede jaar wordt tijdens de Diesweek een excursie georganiseerd. Derdejaars krijgen tijdens de Buitenland Excursie (BUEX) de kans om de farmaceutische wereld in het buitenland te bezichtigen. Voor de masterstudenten organiseren wij twee excursies, namelijk één voor de studenten Bio-Pharmaceutical Sciences (BPS) en één voor de studenten Farmacie.
 • Lunchlezingen: Tijdens deze lezingen wordt een leuke spreker met een actueel onderwerp of interessant onderzoek gevraagd om te komen spreken. De lunch wordt verzorgd door de Sport- en Educatie commissie (SpoEd) en is altijd gratis. Per jaar vinden er tien lunchlezingen plaats.
 • Ouderdag: Ieder jaar wordt er een Ouderdag georganiseerd. Tijdens deze dag krijgen ouders van eerstejaarsstudenten de kans om kennis te maken met de opleiding, het LACDR en de studievereniging. Zo ervaren zij hoe het is om een BFW’er te zijn..
 • Symposia: Ieder jaar worden er twee wetenschappelijke symposia georganiseerd vanuit „Aesculapius”, namelijk het Dies- en Middagsymposium. Onderwerpen die tijdens de studie onderbelicht blijven, worden hier door experts toegelicht. 

 Sociale activiteiten

 • DDB’s: Iedere maand is er een Derde Dinsdag Borrel’ (DDB) in café ‘De Kroeg’. De borrel wordt de afgelopen jaren erg goed bezocht en is een leuke manier om met elkaar in contact komen. Het eerste drankje is altijd op kosten van de vereniging.
 • Diesweek: Ieder jaar wordt de verjaardag van de vereniging gevierd met een week vol activiteiten. De week bestaat uit een receptie, een symposium, een feest, een culturele activiteit, een excursie, een sportactiviteit en als perfecte afsluiting een gala met diner.
 • Eerstejaarsactiviteiten: Voor eerstejaars worden er veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals het Eerstejaarsweekend, een pizzafilmavond, een pubquiz en natuurlijk de activiteiten die de Eerstejaarscommissie Panacea organiseert.
 • Masteractiviteiten: De masterstudenten krijgen ook extra aandacht. Zo wordt er speciaal voor hen een borrel, barbecue, een sociale activiteit en een excursie georganiseerd. Voor de studenten van Farmacie zijn er vaak ook nog extra activiteiten. Afgelopen jaar is er bijvoorbeeld een Avondsymposium en Industrie-interesseavond georganiseerd. 
 • „Aesculapius”-weekend: Voor alle leden wordt aan het eind van het jaar ook nog een weekend georganiseerd. Dit weekend staat in het teken van gezelligheid en er wordt naast twee feesten, een cantus, en een spelletjesmiddag nog veel meer georganiseerd.
 • Student-stafborrel: Om het contact tussen de stafleden van het LACDR en de studenten te bevorderen, wordt een Student-stafborrel georganiseerd. Tijdens deze borrel wordt een pubquiz georganiseerd, waar verschillende teams die bestaan uit studenten en stafleden kunnen strijden om de titel.
 • Goede Doelenactiviteiten: De Goede Doelencommissie organiseert door het jaar heen diverse activiteiten (lunches, veiling, feest etc.) om zo voor een specifiek doel geld op te halen. Dit jaar gaat het opgehaalde bedrag naar Stichting Geluk en Vrijheid. Deze stichting organiseert jaarlijks de Vet Cool Man, een dag zorgeloos genieten voor gezinnen met een ongeneeslijk ziek kind.
 • Sportactiviteiten: Naast lunchlezingen organiseert de SpoEd ook sportactiviteiten, om onze leden actief en gezond te houden. Afgelopen jaar zijn er een crazy 20, kickbox clinic en full body workout georganiseerd.
 • Culinaire activiteiten: Sinds een paar jaar kent onze vereniging ook de culinaire commissie. Deze is verantwoordelijk voor een aantal gezellige activiteiten omtrent eten en drinken met als hoogtepunt van het jaar, het inmiddels geliefde einddiner.

Naast deze activiteiten kent „Aesculapius” ook het verenigingsblad (de SQ-linair) en een jaarlijkse almanak. Verder biedt de vereniging ook studieboeken aan tegen een gereduceerd tarief. 

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. I.F.C. Blom
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN